A hajátültetés műtétjének napján már nyugodt voltam, és ez a jó érzés megmaradt egész nap. A rendelőt Budapest belvárosában, a budai oldalon találtam meg - belülről is modern, tiszta és jó ízléssel berendezett volt. A Doktornő és az ápolónő kedvesek és előzékenyek voltak, minden kérdésemre korrekt választ adtak. Ekkor már tudtam, hogy jó helyre jöttem.

A beavatkozás reggeltől késő délutánig tartott, a szünetekkel együtt 8 órán keresztül. Először levágták a hajamat - pedig otthon már egyszer levágattam - de itt a 2 mm-es hajhosszt még el kellett érni. Majd a doktornő érzéstelenítette a hajas fejbőröm azon részét, ahonnan ki akarta venni a hajhagymákat és elkezdődött a beavatkozás nehezebbik fele. Egy tű-szerű eszközzel el kezdte kivenni a hajhagymákat, amelyeket az asszisztensnő szétválogatott, majd speciális oldatba helyezett. Eközben én hason feküdtem, relakszáltam, zenét hallgattam. Majd mikor órák múlva ez befejeződött, ebédszünetet tartottunk, és elkezdődött a második forduló. A doktornő ekkor ültette be a kivett hajszálakat. Ekkor már ülő pozícióban voltam, ez bizony jóval kényelmesebb volt.  Filmet néztem, felszabadultan beszélgettünk, olyan volt, mikor az ember már lefelé megy a hegyről. Természetesen ezt a területet is érzésteleníteni kellet a beavatkozás előtt. De mégis jóval egyszerűbb volt minden, gyorsabban is haladtunk.

  
Hajbeültetés után

Mikor véget ért a beavatkozás, érdeklődtem, hogy mikor kerülhet sor az újabb műtétre, de azt az elszomorító választ kaptam, hogy leghamarabb egy év múlva. Viszont addig is többször várnak vissza kontrollra.