De ne vágjunk a dolgok elébe. Nagypéntek volt éppen, amikor eljött a kontroll ideje. A megelőző hetek nyugodtan teltek. A fejbőröm lassan megnyugodott. Fokozatosan elmúlt a nedvedzés, és jól viseltem már a csapvizet is. A műtét utáni 3. héten már samponnal is mostam a fejemet. Ahogy telt az idő, a fájdalmat enyhe viszkető érzés váltotta fel. Ez egyaránt jelentkezett hátul - a kivétel helyén, és elöl – a beültetés helyén. Ez arra késztetett, hogy úgy kétóránként finoman megmasszírozzam a fejbőrömet, amitől elmúlt a viszketés - a masszírozás pedig nagyon jót tett a beültetett rész keringésének, és hátul elősegítette a pörkök leválását.

Közben többen is megállapították, hogy így hajvágás után mintha teljesen kicseréltek volna – egészen megfiatalodtam… Nem is tudták, mennyire igazuk van. Új hajszálaim szépen növekedtek a többiekkel együtt, mintha mindig is ott lettek volna az új helyükön. Hátul azonban, majd elöl is, napról napra egyre erősödött a viszketés.  A masszírozás nem segített. Ekkor jöttem rá, hogy ahogy nő a hajam, úgy kezd el visszatérni régi, kedves Seborrhoeás dermatitiszem, ami egy enyhe, és viszonylag ártalmatlan krónikus bőrgyulladás.


Hajátültetés után 2 héttel, illetve 1 hónappal

Erre kénes sampont kezdtem el használni, ami némileg enyhített a panaszokon, majd kombináltam teafa samponnal, és a kettő együtt tényleg megnyugtatta hajas fejbőrömet. Ezek után valóban nyugodtan készültem a kontrollra, és félnapos (nem folyamatos) vezetés után, 900km-es távolságról érkeztem vissza Budapestre. Kőbányán, egy jó barátomnál töltöttem az éjszakát, majd másnap délelőtt elindultam Budára, hogy a doktornő ismét szemrevételezze javulásomat. Ám ekkor közbeszólt a sors. Egy balra nagy ívben figyelmetlenül kanyarodó autós nekem jött Pesten, így a kontrollt kénytelen voltam lemondani. A klinikán tényleg nagy empátiával viszonyultak az esethez, az autóval pedig haladéktalanul fölkerestem egy szervizt, ahol megnyugtattak, hogy 3 hét alatt simán rendbe hozzák a sérült járművet. Így az 1 hónapos kontroll elmaradt, személyi sérülés nem történt, én pedig két nap múlva, a húsvétot itthon megünnepelve, egy kölcsön autóval mentem vissza 900 km-re lévő munkahelyemre.